Mit tehetünk azért,
hogy a házunk cserepe ne foltosodjon, algásodjon?

Mit tehetünk azért,
hogy a házunk cserepe ne foltosodjon, algásodjon?

cserépápolás

 

 

Két megoldást tudunk, mind betoncserépre, mind mázatlan agyagcserépre:

A már tetőn lévő cserepeket, mindkét cserépfajtánál, gőzborotvával le kell tisztítani. Szükség esetén alkalmazni lehet a DRY-CLEANING MOSS and ALGAE REMOVER (moha és algaeltávolító) tisztítószerünket a hatékonyabb tisztítás érdekében.

A felület száradása után kell a tetőfelületet szilikonnal impregnálni.
A betoncserépre is más anyag kell, és az agyagcserépre is más anyag kell (az agyagcserépre rátehető a betoncserép impregnáló, de fordítva nem!). A kezelést háti permetezővel is elvégezhetjük, de ügyelni kell arra, hogy a permetező ne porlasszon, hanem nagycseppekben szórjon-locsoljon.

A kezelést mindig két rétegben kell elvégezni úgy, hogy az első réteg ne száradjon meg, amikor a második réteget felvisszük a felületre ("nedves a nedvesre" eljárás).

Az új tető készítésekor egyszerűbb az eljárás és hatékonyabb is. A cserepeket mártással kell kezelni a felrakás előtt. Az áztatás 1,5-2 percig elégséges. Száradás után feltehető a helyére a kezelt cserép.

A szilikonnal impregnált cserép nem fog foltosodni, algásodni, szétmállani.
Minden cserépnek más és más a porozitása, ennél fogva másként szívja be a vizet. A vizesedésétől függően köti meg a felületére rakódott port, szennyeződést, ezért lesz foltos a felület. A vizes felületen meg tud telepedni az alga és a moha is, télen pedig szétfagyás, málás léphet fel.

A szilikonok azonban nem engedik meg a felületbe a víz bejutását, így a fenti problémák a továbbiakban nem következnek be.

És még egy érv a kezelés mellett: Több külföldi cserépgyár gyárilag kezeli szilikonnal a cserepeit, hogy a víz okozta problámákat megelőzze és versenyképesebb terméket tudjon eladni.

A termékek nevei:

TETŐCSERÉPIMPREGNÁLÓ - ROOFTOP TILE (égetett, mázatlan agyagcserepekre)

BETONCSERÉPIMPREGNÁLÓ - ROOFTOP COCRETE ROOF (natúr betoncserepekre)

Végezetül nézze meg videofilmünket, hogyan is működik mindez a gyakorlatban:

 

Hogy viselkedik az impregnált cserép?

 

 

_________________________________________________________________________________

 

 

HÍRLEVÉL

Végső megoldások, sokat érő tanácsok a vizesedés és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!


Kérem, adja meg az e-mail címét és én mindig megküldöm Önnek a legfrisseb információkat a víz és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, valamint tájékoztatást adok új termékeinkről, aktuális akcióinkról.

(Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor lejelentkezhet e-mailben a listáról.)