Mit tehetünk a salétromos, "sókivirágzott" fallal?

Mit tehetünk a salétromos, "sókivirágzott" fallal?

A megoldás nekem kézenfekvő.

Az alábbi írás elolvasása után szerintem Önnek is az lesz.

 

A felületen képződött salétromot és "sókivirágzást" el kell távolítani. Erre kiválóan megfelel a DRY-CLEANING SALÉTROMELTÁVOLÍTÓ (Nitrate Remover) tisztítószerünk (a linkre klikkelve elolvashatja a tisztítás részleteit).

 

nagyítás = klikk

nagyítás = klikk nagyítás = klikk

tisztítás előtt - tisztítás után

nagyítás = klikk nagyítás = klikk

tisztítás előtt - tisztítás után

 

A salétromosodás és "sókivirágzás" alapfeltétele, hogy legyen a falba szabad mész és só, és kerüljön a falba víz. A mész és a só mindenképpen benne van a falazatban, azt onnan kivenni nem tudjuk (és nem is kell, jó helyen van az ott), viszont a víznek nincsen keresni valója bent a falban.

Tehát a fő- és egyben az egyetlen feladatunk, hogy megakadályozzuk a víz bejutását a falazatba.

A felületet, a tisztítás utáni száradást követően, szilikonnal kell impregnálni.


nagyítás = klikk A kezelés következtében kialakult védőréteg nem csak kívülről, de belülről is megakadályozza a víz közlekedését, míg ezzel szemben a páradiffúzió szabdon áramlik tovább - "lélegzik" a fal! A sókat a páradiffúzió nem tudja a felületre hozni, azt csak a vízáramlás tudná.

A "sókivirágzás" gyakorlatilag majd minden építőanyagot elcsúfíthatja, így a téglát, klinkert, vakolt felületet, betont is, tehát a probléma kezelése majd mindenkit érinthet.

Megjegyzem, hogy érdemes elébe menni ennek a problémának (egyébként minden víz okozta problémának elé kell(ene) menni!) és még építéskor el kellene végezni a szilikonos védelmét az építmény minden részének, ahol a víz károsíthat.

A kezelést mindig két rétegben kell elvégezni úgy, hogy az első réteg ne száradjon meg, amikor a második réteget felvisszük a felületre ("nedves a nedvesre" eljárás).

A szer felhordható ecsettel. Teddy-hengerrel TILOS!, mert foltos lesz a felület.  A kezelést háti permetezővel is elvégezhetjük, de ügyelni kell arra, hogy a permetező ne porlasszon, hanem nagycseppekben szórjon-locsoljon.

A jól elvégzett tisztítás és szilikonozás után évtizedekre megoldottuk a problémát. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy amennyiben a problémák alapvető oka a hiányzó, vagy rossz szigetelés, úgy akkor az eredmény kérdéses is lehet. Ebben az esetben először a szigetelési problémát kell megoldani!

Az ajánlott termékek nevei:

TÉRKŐIMPREGNÁLÓ (Concrete Stone Protector) beton, műkő felületekre.

KLINKERTÉGLA IMPREGNÁLÓ (Clinker Protector) klinker felületekre.

WALL BRICK PROTECTOR (Wall Brick Protector) tégla felületekre.

VAKOLATIMPREGNÁLÓ (Wall Protector) vakolt felületekre.

MÉSZHOMOKTÉGLA IMPREGNÁLÓ (Wall Sand-Lime Brick Protector) mészhomok-téglára.

 

_________________________________________________________________________________

 

 

HÍRLEVÉL

Végső megoldások, sokat érő tanácsok a vizesedés és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!


Kérem, adja meg az e-mail címét és én mindig megküldöm Önnek a legfrisseb információkat a víz és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, valamint tájékoztatást adok új termékeinkről, aktuális akcióinkról.

(Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor lejelentkezhet e-mailben a listáról.)