TÉRKŐIMPREGNÁLÓ

Concrete Stone Protector

A TÉRKŐIMPREGNÁLÓ - CONCRETE STONE PROTECTOR minden cementalapú (beton) térkő ideális impregnálószere.

Használatával megakadályozzuk, hogy a térkő algásodjon, elszíneződjön, a felületén sókivirágzás jelenjen meg.

Speciális hatóanyagtartalmának köszönhetően a kő színe hosszú ideig nem fakul ki, mert védi azt a károsító UV-sugarak ellen.

A térkövet a homokba, sóderbe történő lerakása előtt célszerű mártással impregnálni.

Figyelem: Használat közben tilos a dohányzás és a nyílt láng használata!

Rendelni itt tud: WEB-áruház

Tárolás:

A TÉRKŐIMPREGNÁLÓ - CONCRETE STONE PROTECTOR eredeti, zárt edényben 0-30 oC között legalább 24 hónapig eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan. Amennyiben a termék eltarthatósági ideje lejárt, úgy az anyag még jó lehet, melyről előzetes próbával kell megbizonyosodni.

Felhasználás:

Felület előkészítése:
Az impregnálószer felhordása előtt a kezelendő felületet meg kell tisztítani a koszrétegtől és károsanyag-lerakódástól, sókivirágzástól, az alga-, moha okozta zöldes elszíneződéstől.
A tisztítással megnyitjuk a kapillárisok és pórusok nyílásait, ezzel lehetővé téve az impregnálószer tökéletes felszívódását, valamint elkerülhetjük vele, hogy a leimpregnált piszkos, szennyezett felületet ne, vagy csak nagyon nehezen lehessen letisztítani.

Az új, még nem szennyezett felületeket söpréssel, vagy ha szükséges, sűrített levegővel meg kell tisztítani a durva részecskéktől és a porlerakódásoktól.
A már elöregedett felületeket, valamint az olajjal, gumimaradékkal stb. Erősen szennyezett felületeket a kezelés megkezdése előtt túlhevített gőzzel vagy nagynyomású vízzel kell megtisztítani.

Kivitelezés:

A TÉRKŐIMPREGNÁLÓ - CONCRETE STONE PROTECTOR-t ajánlatos ráfolyatással, vagy nagycseppes permetezéssel (az anyag folyjék meg a felületen) a kezelendő felületre felhordani legalább két rétegben. A következő réteget minden esetben az első réteg megszáradása előtt kell felvinni ("nedves a nedvesre" eljárás)!

A felületnek szemre száraznak kell lennie. A megfelelő mennyiség a felület szívóképességétől függ.

1 m2 felület két rétegű kezelésére 0,3 - 0,5 liter elegendő.

A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést. Így tudhatjuk meg, pl. a kívánatos anyagmennyiséget, vagy a szer hatékonyságát.

Fontos: Felhordás előtt gondosan takarja le az üveg-, illetve a nemszívóképes felületeket, ugyanis a termék olyan gyorsan köt, hogy csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet eltávolítani. Amennyiben üvegre fröccsen, úgy azt szappanos vízzel, vagy ha szükséges oldószerrel azonnal mossa le!

Festett felület kezelése előtt próbálja ki, hogy az anyag oldja-e az alkalmazott festéket!

A munka után a szerszámokat lakkbenzinnel mossuk el.

Vigyázat: A kezelendő felület nem lehet átforrósodva! Kezelési hőmérséklet: 10-30 oC.

Amennyiben már valamikor, valamivel kezelte a felületet, akkor nem biztos, hogy azt a hatást éri el vele, amit szeretne!

Biztonsági intézkedések:

Használjunk gumikesztyűt és védőszemüveget a munkák során!

A "Biztonsági adatlap" a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.

 

Rendelni itt tud: WEB-áruház

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések