Hogyan tudom megtisztítani a fugákat
és megelőzhetem-e az elszennyeződését?

Hogyan tudom megtisztítani a fugákat
és megelőzhetem-e az elszennyeződését?

Sokaknak okoz szinte megoldhatatlan problémát a fugák tisztítása és tisztántartása!

Lehet, hogy Ön is küzd ezzel a problémával?

 

Engedje meg, hogy segítsünk!

Mi tudjuk a megoldást!

Most időt és fáradságot takarítunk meg Önnek!

Ugye ismerős az az érzés, hogy egy szépen eltervezett és elkészített burkolás után a sokszor színes kivitelezésű fugák kezdenek elszürkülni, majd teljesen elveszítik eredeti színüket. A burkolat így már közel sem olyan szép, mert a burkolóanyag színéhez adott esetben nem a "szürke" szín lett kiválasztva.

Ekkor a ház "Úrnője" előveszi a felmosó vödröt, kikeres valamilyen agyonreklámozott tisztítószert, és hozzáfog négykézláb csúszva-mászva sikálni, de ez többnyire sikertelen próbálkozás, nem hozza a várva várt eredményt. Ha hozza is, akkor jelentős erő és időbefektetésre volt szükség, arról nem is beszélve, hogy az elkoszolódás hamarosan újra bekövetkezik.

A javaslatom a következő:

A fugák tisztítására van egy "csodaszerünk" (lásd a lap alján lévő videót), amivel könnyedén megtisztíthatja a fugákat, és így ismét eredeti szépségében ragyoghat a lakása, háza.

Ez a nagyhatású fugatisztító szer, a DRY-CLEANING POINTING CLEANER (fugatisztító), melyet a felületre, lehetőleg fugaszéles ecsettel kell felvinni, majd 1 perc múlva vizes szivaccsal, vagy ronggyal le kell törölni és vízzel alaposan leöblíteni a felületet. Szükség esetén ezt meg kell ismételni.

A tisztítást a szennyezett saválló járólapon, csempén is el lehet végezni.

Az így kapott szép, tiszta felületet meg kellene őrizni, mert azért senki sem szívesen sikálgat félévente, vagy évente, ha nem muszáj. A szennyeződés okát kell megszüntetnünk.

Nézzük meg, mi okozza az elszennyeződést:

A fuga porózus, nedvszívó anyag. A jó háziasszony hetente akár többször is felmos, hogy mindig patyolat tisztaság uralkodjék a házban. Ez így természetes és helyes. A gond azonban ott van, hogy felmosáskor a folyamatosan elszennyeződő felmosó víz bekerül a fuga pórusaiba és elszürkíti a fugát.

Nos, ez az, ami sokaknak nem tetszik. De itt azért van más probléma is. A fugákban baktériumok is megtelepszenek, ami nem biztos, hogy jó társbérlő a számunkra.

Jó, tudom, hogy most sokan mondják, hogy én teszek a felmosó vízbe ilyen-olyan tisztítószert. Én pedig visszakérdezek: biztosan úgy működik és olyan hatékony az a szer, mint amit elhitettek Önnel?

Mert én azt látom és hallom, hogy egyre többen vagyunk betegek, allergiások, ami csak úgy hirtelen támad meg bennünket, mint derült égből a villámcsapás. Nem azt mondom, hogy a fugák a felelősek ezekért, de azt sem zárnám ki, hogy tehetnek róla!

A megoldás, hogy ne engedjük meg a víznek, hogy beszívódjon a felületbe, a fugába, és akkor megoldottuk a problémákat. Erre való a szilikonos impregnálás.

A fentiekből következik, hogy a fentebb leírt módon megtisztított felületet szilikonnal kell kezelni. A szilikon lepergeti a vizet a felületről úgy, hogy közben a kapillárisokat nyitva hagyja, és láthatatlan marad!

Erre ajánlhatunk egy nagyhatású szert, POINTING PROTECTOR-t (fugaimpregnáló), mely meggátolja a felület nedvesedését, így a fuga elszennyeződését. A száraz fugába a baktériumok sem tudnak megtelepedni.

A POINTING PROTECTOR-t a tiszta, de már megszáradt felületre kell két rétegben felvinni. A felhordást fugaszéles ecsettel végezzük.

Arra kell ügyelni, hogy ne legyen a felület átforrósodva és arra, hogy az első kezelés nem száradhat meg, vagyis nedves felületre kell felvinni a második réteget. Erről részletesen tájékozódhat az alábbi linkre klikkelve:

Hogyan impregnáljunk?

A POINTING PROTECTOR más hasonló szerekkel szemben nem tartalmaz oldószert, így a csempére, járólapra kerülő felesleges anyag nem okoz foltokat.
A szer kültéren is alkalmazható (pl.: lábazatok kővel történő kirakásakor, teraszokon), így a fugát megóvhatjuk a fagykároktól is.

A fuga mellé került anyagot, illetve a be nem szívódó felesleges mennyiséget töröljük le egy puha, száraz ruhával!

Eddig leginkább a földön lévő fugákkal foglalkoztunk, bár ismert az a látvány is, hogy a falfelületek talaj közeli fugái is elszürkülnek, mert a felmosó oda is odacsapódik. Ebből következik, hogy a falak fugáit is érdemes védeni.

De most még tovább lépek. Mi a helyzet a konyhában és azon belül is a tűzhelyek környékén?

Bizony ott meg a zsír, olaj okoz gondot. A zsír a főzéskor a párával együtt lecsapódik a csempére és a fugára és alaposan elszennyezi azt. Az olaj sütéskor fröcsöghet. Hát bizony ez sem dísze a konyhának.

Az étkezőben kiborulhat a leves, lefröccsenhet a pörkölt, lecsöppenhet a vörösbor. A fuga ezeket is gyorsan, és lehet, hogy örökre magába szívja.

Nos, ezek megszüntetésére és megelőzésére is van megoldás.

A zsírfoltokat, amennyiben nem lehet a DRY-CLEANING POINTING CLEANER-rel (fugatisztítóval) eltávolítani, akkor itt segíthet új termékünk a DRY-CLEANING OIL STAIN REMOVER (olajfolt eltávolító).

POINTING PROTECTOR MAX megakadályozza a zsíros, olajos szennyeződések beszívódását, így könnyen tisztíthatóvá válik a fuga is. Az anyagot a tiszta, de már megszáradt felületre kell két rétegben felvinni. A felhordást fugaszéles ecsettel végezzük.

Arra kell ügyelni, hogy ne legyen a felület átforrósodva és arra, hogy az első kezelés nem száradhat meg, vagyis nedves felületre kell felvinni a második réteget. Erről részletesen tájékozódhat az alábbi linkre klikkelve:

Hogyan impregnáljunk?

A fuga mellé került anyagot, illetve a be nem szívódó felesleges mennyiséget töröljük le egy puha, száraz ruhával!

Azért csodákra mi sem vagyunk képesek:


Sajnos a tapasztalat az, hogy a mai modern fugaanyagokban egyre több a gipsz tartalom (hogy melyikben mennyi van, azt sajnos nem tudjuk Önnek megmondani!), mely megakadályozza a fuga szilikonos impregnálását, ezért az alkalmazás előtt végezzünk próbakezelést!

Most lássunk két példát szereink hatékonyságára:

tisztítás előtt
tisztítás után

(kávéfolt a fugában és a járólapon)

 

A termékek használatánál nem csak azt kell figyelembe venni, hogy gazdaságosak, és igen hatékonyak, hanem azt is, hogy magyar termékek, és magyar munkahelyeket tartanak fent.

 

 

_________________________________________________________________________________

 

 

HÍRLEVÉL

Végső megoldások, sokat érő tanácsok a vizesedés és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!


Kérem, adja meg az e-mail címét és én mindig megküldöm Önnek a legfrisseb információkat a víz és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, valamint tájékoztatást adok új termékeinkről, aktuális akcióinkról.

(Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor lejelentkezhet e-mailben a listáról.)