TÉGLABALZSAM

Wall Brick Balsam

A TÉGLABALZSAM - WALL BRICK BALSAM kiválóan alkalmas téglák, bontott téglák színének elmélyítésére, impregnálására.

A szer egyik hatóanyaga, a szilikongyanta, jelentősen csökkenti az építőanyag kapilláris úton történő vízfelszívó képességét.

A szer másik hatóanyaga, szilikonlakk, optikailag élénkíti a felület színét. Használatával az új tégla nem fakul ki, a bontott tégla pedig visszanyeri élénk színét, mintha új lenne. A pórusokat, kapillárisokat eltömíti, ennél fogva csökken, illetve meg is szűnhet a felület légző képessége! Ez igaz minden kereskedelmi forgalomba kerülő színélénkítő termékre!!!

Alkalmazásával megakadályozhatjuk a salétromosodást, sókivirágzást úgy. Használat előtt mindig ellenőrizzük egy kevésbé látható helyen a szer összeférhetőségét a kezelendő felülettel!

Klinkerre használja az A folyékony esernyő KLINKERTÉGLA IMPREGNÁLÓ - CLINKER PROTECTOR termékünket, ami nem csökkenti a felület légzőképességét!

 

Rendelni itt tud: WEB-áruház

 

Tárolás:

A TÉGLABALZSAM - WALL BRICK BALSAM eredeti, zárt edényben 0-30 oC között legalább 24 hónapig eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan. Amennyiben a termék eltarthatósági ideje lejárt, úgy az anyag még jó lehet, melyről előzetes próbával kell megbizonyosodni.

Felbontás után az anyagot hermetikusan lezárva kell tárolni, mert az anyag a levegő nedvességtartalmával reakcióba lép.

 

Felhasználás:

A TÉGLABALZSAM - WALL BRICK BALSAM-ot hígítás nélkül kell felhasználni. Ajánlatos ecsettel vagy szórással a kezelendő felületre felhordani. A felhordást minden esetben legalább 2 rétegben végezzük el.

Esetleges élénkebb szín elérése érdekében kettőnél több réteget is felhordhatunk. A kezelendő felületnek szemre száraznak kell lennie!

Kezelési hőmérséklet: 10-30 oC.

Kiadósság:

1 m2 téglafelület két rétegű kezelésére 0,5- 1 liter elegendő.

Nagyon porózus, bontott téglák esetén az anyagszükséglet elérheti a 1-1,5 litert is.

A gyakorlati átlag: 0,7 liter/m2.

A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést. Így számíthatjuk ki, pl. a kívánatos anyagmennyiséget.

Fontos: Felhordás előtt gondosan takarja le az ablakokat, illetve a nemszívóképes felületeket, ugyanis a termék olyan gyorsan köt, hogy csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet eltávolítani. Amennyiben, ha üvegre fröccsen, úgy azt szappanos vízzel, vagy ha szükséges oldószerrel azonnal mossa le.

Figyelem: A kezelendő felület nem lehet átforrósodva! Műemlék, vagy műemlék jellegű épülethez csak saját felelősségére használhatja.

 

Biztonsági intézkedések:

Használjunk gumikesztyűt és védőszemüveget a munkák során!

A "Biztonsági adatlap" a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.

 

Rendelni itt tud: WEB-áruház

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések