Wall Anti-Graffiti Alapozó

Wall Anti-Graffiti Primer

A WALL ANTI-GRAFFITI ALAPOZÓ aktív sziloxánok és szilánok szerves oldószeres oldata. Az alapozó készítményt hígítatlanul kel felvinni az alapozni kívánt felületre.

Az oldószer elpárolgása során a páratartalom és a környezeti hőmérséklet hatására merev alapozófilm képződik, amely szilárdan tapad az aljzathoz. A WALL ANTI-GRAFFITI-t az így előkészített,  alapozott aljzatra kell kenni, majd az ezt követő kémiai reakció szoros kötést eredményez a WALL ANTI-GRAFFITI és az aljzat között.

 

Rendelni itt tud: WEB-áruház

Tárolás:

A WALL ANTI-GRAFFITI ALAPOZÓ eredeti, zárt edényben vagy akár hígított formában is, 0-30 oC között, napfénytől távoltartottan, legalább 24 hónapig eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan.
A címkén megadott időpontot meghaladó tárolás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a termék már nem használható. Ebben az esetben azonban a tervezett használathoz szükséges tulajdonságokat minőségbiztosítási okokból kell ellenőrizni.

 

Felhasználás:

Felület előkészítése:

Az alapozandó felületeknek száraznak, zsírtól, olajtól, viasztól, portól, rozsdától és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lenniük. A felületet meg kell tisztítani, pl. nem poláris oldószerrel, például ásványi alkohollal (forrási hőmérséklet 80 °C és 140 °C között), majd poláris oldószerrel, például acetonnal.

A nagyon sima felületek csiszolással érdessé lehet tenni. Fémek esetén az alapozó felhordása előtt az aljzatnak néhány órát kell adni az oxigénréteg regenerálására. A laza részecskéket el kell távolítani.

Kivitelezés:

Az alapozó felvihető szórással, merítéssel vagy mártással vagy ecsettel. Az alapozó hígítás nélkül alkalmazandó.

Az alapozó réteget a lehető legvékonyabban és légbuborékoktól mentesen kell felhordani. Általában a legjobb eredményt 1 és 10 μm közötti vastagságú alapozóréteggel lehet elérni, amely 5 és 50 g/m² közötti bevonattömegnek felel meg.  

Az oldószer elpárologtatását szobahőmérsékleten kell végeztetni. Az aljzathoz szilárdan tapadó, konzisztens alapozófilm kialakításához bizonyos légköri páratartalom szükséges.

Magasabb vagy alacsonyabb páratartalom csökkenti vagy meghosszabbítja a szükséges reakcióidőt. Irányadó értékként 1-2 órás párolgási vagy száradási időt kell alkalmazni szobahőmérsékleten és 40%-os relatív páratartalom mellett, hogy lehetővé tegyük az egyenletes alapozóréteg kialakulását.

Egyes esetekben a tapadás javítható, ha az alapozott aljzatot 100-150 °C-on hevítjük legfeljebb egy óráig az oldószer szobahőmérsékleten történő elpárologtatása után. Vizsgálatokat kell végezni, ha különleges feltételekre van szükség.

A WALL ANTI-GRAFFITI-t lehetőség szerint a száradási vagy melegítési folyamat után nem sokkal az alapozott felületre kell felvinni.

Javasoljuk, hogy ezt legkésőbb az aljzat alapozása után körülbelül 5 órával végezze el. Ellenkező esetben a tapadóerő csökkenhet. A WALL ANTI-GRAFFITI felhordása előtt az alapozott felületet szennyeződésektől mentesen kell tartani.

 

Biztonsági intézkedések:

A "Biztonsági adatlap" a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.

 

Rendelni itt tud: WEB-áruház

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések