OLAJTASZÍTÓ KŐIMPREGNÁLÓ

Stone Protector Max

A OLAJTASZÍTÓ KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR MAX a XXI. század követelményeinek megfelelő, speciális hatóanyag tartalmának köszönhetően a kezelt ásványi alapú felületeket nem csak víztaszítóvá (hidrofóbbá), hanem olajtaszítóvá (oleofóbbá) is teszi.

Alkalmas ásványi eredetű, szervetlen építőanyagok kezelésére.
Terméskőből, műkőből és mázatlan kerámialapokból készült padlók könnyen tisztíthatóvá, ápolhatóvá tehetőek, könnyen megtisztítható a grafikáktól, plakátmaradványoktól és hasonló szennyeződésektől is.

Kőből, műkőből, máztalan kerámialapokból készült padlók és fugáik, ablakpárkányok nem foltosodnak, a szennyeződés könnyedén eltávolítható a felületről.

A tisztításhoz nagynyomású meleg vizes mosást ajánlunk.

 

Rendelni itt tud: WEB-áruház

 

Tárolás:

Az OLAJTASZÍTÓ KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR MAX eredeti, zárt edényben 0-30 oC között legalább 24 hónapig eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan. Amennyiben a termék eltarthatósági ideje lejárt, úgy az anyag még jó lehet, melyről előzetes próbával kell megbizonyosodni.

 

Felhasználás:

Az OLAJTASZÍTÓ KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR MAX-ot ajánlatos ráfolyatással, ecsettel vagy nagycseppes permetezéssel, locsolással (az anyag folyjék meg a felületen) a kezelendő felületre két rétegben felhordani. A második réteget minden esetben az első réteg megszáradása előtt kell felvinni ("nedves a nedvesre" eljárás)!

Alacsony porozitású természetes anyagoknál, pl. márvány, travertin és gránit, egy réteg is elég.

A kezelendő felületnek szemre száraznak kell látszania, és szívóképesnek kell lennie.

A kezelendő felületről a már rákerült szennyeződéseket a lehető legalaposabban el kell távolítani (különösen a festékeket), mert ez már a védőréteg felhordása és megkötése után nagyon nehezen távolítható el.

A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést. Így számíthatjuk ki, pl. a kívánatos anyagmennyiséget, vagy a szer hatékonyságát, illetve így kerülhetjük el az esetleges elszíneződéseket.

Az anyagszükséglet a felület szívóképességétől függ: 0,05 - 1 l/m2.

A víz- és olajtaszító hatás 24 - 48 óra múlva alakul ki.

Figyelem: A szert porlasztani és TEDDY-hengerezni TILOS (ecsetelni, vagy locsolni kell)!
A kezelendő felület nem lehet átforrósodva!
Felhasználási hőmérséklet: 10-30 oC.

Fontos: Felhordás előtt gondosan takarja le az ablakokat, illetve a nem szívóképes felületeket, ugyanis a termék olyan gyorsan köt, hogy csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet eltávolítani. Amennyiben, ha üvegre fröccsen, úgy azt szappanos vízzel, vagy ha szükséges, oldószerrel azonnal mossa le. Oldószerre érzékeny anyagokat (nikecell, hungarocell, bitumen, stb.) tartalmazó felületekre vagy azok szomszédságában NEM alkalmazható!

A kezelt felületre került szennyeződést: olaj, zsír vagy festék, azonnal fel kell takarítani, mert például a festék, ha rászárad a felületre, különösen nehéz feltakarítani.

A szennyeződések eltávolítása:

Forró vízzel vagy gőzzel tisztíthatjuk a szennyezett felületet. Előnyös nagynyomású tisztítóberendezés használata (pl. 90 oC, 20 bar).

A tisztítás után a védelmet meg kell ismételni!

Figyelem: Műemlék, vagy műemlék jellegű épülethez csak saját felelősségére használhatja. Amennyiben már valamikor, valamivel kezelte a felületet, akkor nem biztos, hogy azt a hatást éri el vele, amit szeretne!

Biztonsági intézkedések:

A "Biztonsági adatlap" a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.

 

 

Rendelni itt tud: WEB-áruház

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések