OLAJTASZÍTÓ TÉRKŐIMPREGNÁLÓ

Concrete Stone Protector Max

Az OLAJTASZÍTÓ TÉRKŐIMPREGNÁLÓ - CONCRETE STONE PROTECTOR MAX a XXI. század követelményeinek megfelelő, speciális hatóanyag tartalmának köszönhetően a kezelt beton alapú térköveket, betonfelületeket nem csak víztaszítóvá (hidrofóbbá), hanem olajtaszítóvá (oleofóbbá) is teszi.

A szerrel kezelt felületekre rákerült olajos, zsíros szennyeződéseket, plakátmaradványokat könnyen letisztíthatjuk.

A beton alapú burkolatokból, térkövekből készült padlók, falfelületek, járófelületek nem foltosodnak, a szennyeződés könnyedén eltávolítható a felületről.

A tisztításhoz nagynyomású meleg vizes mosást ajánlunk.

Rendelni itt tud: WEB-áruház

Tárolás:

Az OLAJTASZÍTÓ TÉRKŐIMPREGNÁLÓ - CONCRETE STONE PROTECTOR MAX eredeti, zárt edényben 0-30 oC között legalább 24 hónapig eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan. Amennyiben a termék eltarthatósági ideje lejárt, úgy az anyag még jó lehet, melyről előzetes próbával kell megbizonyosodni.

Hosszabb tárolás után az anyagon tejfölszerű kiválás jelenik meg, amit felhasználás előtt alapos felrázással, felkeveréssel el kell tüntetni.

Felhasználás:

Felület előkészítése:
Az impregnálószer felhordása előtt a kezelendő felületet meg kell tisztítani a koszrétegtől és károsanyag-lerakódástól, sókivirágzástól, az alga-, moha okozta zöldes elszíneződéstől.
A tisztítással megnyitjuk a kapillárisok és pórusok nyílásait, ezzel lehetővé téve az impregnálószer tökéletes felszívódását, valamint elkerülhetjük vele, hogy a leimpregnált piszkos, szennyezett felületet ne, vagy csak nagyon nehezen lehessen letisztítani.

Az új, még nem szennyezett felületeket söpréssel, vagy ha szükséges, sűrített levegővel meg kell tisztítani a durva részecskéktől és a porlerakódásoktól.
A már elöregedett felületeket, valamint az olajjal, gumimaradékkal stb. Erősen szennyezett felületeket a kezelés megkezdése előtt túlhevített gőzzel vagy nagynyomású vízzel kell megtisztítani.

Kivitelezés:

Az OLAJTASZÍTÓ TÉRKŐIMPREGNÁLÓ - CONCRETE STONE PROTECTOR MAX-ot ajánlatos ráfolyatással, ecsettel vagy nagycseppes permetezéssel, locsolással (az anyag folyjék meg a felületen) a kezelendő felületre két rétegben felhordani. A második réteget minden esetben az első réteg megszáradása előtt kell felvinni ("nedves a nedvesre" eljárás)!

A kezelendő felületnek szemre száraznak kell látszania, és szívóképesnek kell lennie.

A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést. Így számíthatjuk ki, pl. a kívánatos anyagmennyiséget, vagy a szer hatékonyságát, illetve így kerülhetjük el az esetleges elszíneződéseket.

Az anyagszükséglet a felület szívóképességétől függ: 0,3 - 0,4 l/m2.

A víz- és olajtaszító hatás 24 - 48 óra múlva alakul ki.

Figyelem: A szert porlasztani és TEDDY-hengerezni TILOS (ecsetelni, vagy locsolni kell)!

A szennyeződések eltávolítása:

Forró vízzel vagy gőzzel tisztíthatjuk a szennyezett felületet. Előnyös nagynyomású tisztítóberendezés használata (pl. 90 oC, 20 bar). A tisztítás után a védelmet meg kell ismételni!

A kezelt felületre került szennyeződést: olaj, zsír vagy festék, azonnal fel kell takarítani, mert például a festék, ha rászárad a felületre, különösen nehéz feltakarítani.

Figyelem: Műemlék, vagy műemlék jellegű épülethez csak saját felelősségére használhatja.

Vigyázat: A kezelendő felület nem lehet átforrósodva! Kezelési hőmérséklet: 10-30 oC.

Amennyiben már valamikor, valamivel kezelte a felületet, akkor nem biztos, hogy azt a hatást éri el vele, amit szeretne!

 

Olajtaszító térkőimpregnáló

 

Biztonsági intézkedések:

Használjunk gumikesztyűt és védőszemüveget a munkák során!

A "Biztonsági adatlap" a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.

 

Rendelni itt tud: WEB-áruház

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések