MONUMENT EP 25-00

Fugázás előtti impregnálószer

Megkönnyíti a fugamaradványok eltávolítását

JELLEMZŐK:

Kálium-metil-szilikonát vizes oldata, amely megkönnyíti a fugamaradványok eltávolítását

Külső megjelenés

színtelen, az átlátszótól a homályosig

Szilárd anyag tartalom

0,07 s%

K2O tartalom 0,24 s%

Sűrűség 25 oC-on

kb. 1,01 g/cm3

pH

10-12

Oldószer

víz

   • behatoló képessége jó
   • felhordás után a vízlepergető hatás gyorsan kialakul
   • vizes bázisú
   • UV-álló

A MONUMENT EP 25-00 a levegő széndioxid tartalmával reagálva egyfajta polimetil-szilikon savat képez, és ennek hatására a kezelt felület vízlepergetővé válik. Mint mindegyik szilikonát típus, úgy a MONUMENT EP 25-00 is a színezett felületeken fehér foltokat képezhet az egyenletlen felhordás következtében.

A MONUMENT EP 25-00 használata nagymértékben megkönnyíti a fugázás utáni fugamaradványok eltávolítását a terméskövek felületéről. Használatával, egy vizes szivaccsal is le tudjuk törölni a fugamaradványokat.

ALKALMAZÁS:

Megkönnyíti a fugamaradványok eltávolítását:

felületekről.

 

TÁROLÁS:

A MONUMENT EP 25-00-et vas, műanyag vagy üvegtárolókban lehet tárolni. Cink bevonatú alumínium, vagy galvanizált tárolók tárolásra alkalmatlanok. A zárt tartályban a MONUMENT EP 25-00 két évig (24 hó) eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan.
A terméket mindig 0 oC felett kell tárolni.

Amennyiben a túl alacsony hőmérséklet hatására az anyag kikristályosodik, úgy az a felmelegedés hatására visszaoldódik. Ezután a terméket jól fel kell keverni. Amennyiben a termék eltarthatósági ideje lejárt, úgy az anyag még jó lehet, melyről előzetes próbával kell megbizonyosodni.

 

Felhasználás:

Kivitelezés:

A MONUMENT EP 25-00-t hígítás nélkül kell felhasználni.
A szert fugázás előtt célszerű ecsettel felvinni a felületre. Ügyeljünk arra, hogy az anyag lehetőleg ne folyjon be a fugába. A felületet 1 rétegben itassuk át jól az anyaggal.

A kezelést követően mindenképpen várjunk 2-3 órát a fugázás megkezdésével (hűvös, párás időben 4-5 óra a várakozási idő)!

A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést! Így számíthatjuk ki pl.: a kívánt anyagmennyiséget vagy a szer hatékonyságát.

A kezelt felületet akár telibe is fugázhatjuk. A fugázást követően vizes szivaccsal töröljük át a felületet. Ezt a felülettől függően akár többször is meg kell ismételni.
A lemosott felületet szükség esetén tovább tisztíthatjuk dry-cleaning® CEMENT DIRT REMOVER-rel.

A fuga és a felület teljes száradását követően impregnálja le azt a felület függvényében valamelyik aqua-stop w® MONUMENT termékkel.

Figyelem: A kezelendő felület nem lehet átforrósodva!
Felhasználási hőmérséklet: 10-30 oC.

Az anyagszükséglet a felület szívóképességétől függ, melyre nézve az alábbi táblázatban irányszámok találhatóak, melyek csak tájékoztató jellegűek:

Anyag megnevezése

Felhasználandó mennyiség (liter/m2/)

Beton

0,25 – 0,40

Vakolat

0,30 – 0,50

Mészhomokkő

0,30 – 0,50

Tégla

0,30 – 0,50

Gázbeton

0,30 – 0,50

Rostcement

0,10 – 0,30

Terméskő

0,05 – 0,50

A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést (1-2 m2-en)! Így számíthatjuk ki és ellenőrizhetjük pl. a kívánatos anyagmennyiséget vagy a szer hatékonyságát.

 

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK:

A MONUMENT EP 25-00 erősen lúgos és korrozív anyag. A termékkel való foglalkozás során gumikesztyűt és védőszemüveget kell használni! Bőrre fröccsenés esetén bő vízzel azt le kell mosni. Ha a termék szembe jut, azonnal bő vízzel ki kell mosni, és orvost kell hívni a maró, korrozív hatása miatt.

A MONUMENT EP 25-00-val nedvesedett, szennyeződött ruházatot azonnal le kell venni. Bővebb instrukciókat a „Biztonsági adatlap”-ból olvashat, mely a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.

 

Biztonsági adatlap