Hogyan előzzük meg az algásodást, mohásodást,
elszennyeződést síremlékeinken?

Hogyan előzzük meg az algásodást, mohásodást,
elszennyeződést síremlékeinken?

sírkőtisztítás

 

A felületet alaposan le kell tisztítani, melyhez célszerű gőzborotvát használni. Ha Ön ezt nem tudja megoldani, akkor most figyeljen.

Létezik egy nagyhatású sirkőtisztító szer, melyet a felületre kell felvinni, majd pár perc múlva gyökérkefével és vízzel alaposan át kell sikálni a teljes felületet. Szükség esetén ezt meg kell ismételni. Ezzel a módszerrel 2-3 vödör vízzel és egy jó kefével letisztíthatja az emlékhelyet.

Amennyiben a síremlék felületén salétromosodás jelent meg, úgy azt speciális szerrel, úgynevezett salétromeltávolítóval kell letisztítani, melynek módja megegyezik a fent leírtakkal.

A fentebb leírt módon megtisztított felületet szilikonnal kell kezelni. Erre szintén létezik egy nagyhatású szer, mely meggátolja a felület nedvesedését, így ezáltal a síremlék elszennyeződését.

A termékek nevei:

DRY-CLEANING Sírkő és műemléktisztító - TOMBSTONE CLEANER

DRY-CLEANING Salétromeltávolító - NITRATE REMOVER

Sírkő és műemlékimpregnáló - TOMBSTONE PROTECTOR

Az impregnálás hatása:

 

Impregnált síremlék

 

A fenti termékeket használva tisztítottuk meg a Kossuth téren (Parlament mellett) lévő ´56-os síremléket:

 

sírkőtisztítás

_________________________________________________________________________________

 

 

HÍRLEVÉL

Végső megoldások, sokat érő tanácsok a vizesedés és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!


Kérem, adja meg az e-mail címét és én mindig megküldöm Önnek a legfrisseb információkat a víz és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, valamint tájékoztatást adok új termékeinkről, aktuális akcióinkról.

(Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor lejelentkezhet e-mailben a listáról.)