Fugázáskönnyítő

A FUGÁZÁSKÖNNYÍTŐ - EASY POINTING fugázás előtti impregnálószer, mely megkönnyíti a fugamaradványok eltávolítását.

Használata nagymértékben megkönnyíti a fugázás utáni fugamaradványok eltávolítását a kezelt felületekről. Használatával egy vizes szivaccsal is le tudjuk törölni a fugamaradványokat.

Megkönnyíti a fugamaradványok eltávolítását:

Rendelni itt tud: WEB-áruház

Tárolás:

A FUGÁZÁSKÖNNYÍTŐ - EASY POINTING-et vas, műanyag vagy üvegtárolókban lehet tárolni. Cink bevonatú alumínium, vagy galvanizált tárolók tárolásra alkalmatlanok. A zárt tartályban a FUGÁZÁSKÖNNYÍTŐ - EASY POINTING két évig (24 hó) eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan.

A terméket mindig 0 oC felett kell tárolni.

Amennyiben a túl alacsony hőmérséklet hatására az anyag kikristályosodik, úgy az a felmelegedés hatására visszaoldódik. Ezután a terméket jól fel kell keverni. Amennyiben a termék eltarthatósági ideje lejárt, úgy az anyag még jó lehet, melyről előzetes próbával kell megbizonyosodni.

Felhasználás:

A FUGÁZÁSKÖNNYÍTŐ - EASY POINTING-et hígítás nélkül kell felhasználni.

A szert fugázás előtt célszerű teddy-hengerrel, vagy ecsettel felvinni a felületre. Ügyeljünk arra, hogy az anyag ne follyék be a fugába. A felületet egy rétegben itassuk át jól az anyaggal.

A kezelést követően mindenképpen várjunk 2-3 órát a fugázás megkezdésével (hűvös, párás időben 4-5 óra a várakozási idő)!

A kezelt felületet akár telibe is fugázhatjuk. A fugázást követően vizes szivaccsal töröljük át a felületet. Ezt a felülettől függően akár többször is meg kell ismételni.

A lemosott felületet szükség esetén tovább tisztíthatjuk CEMENTFÁTYOL-ELTÁVOLÍTÓ - CEMENT DIRT REMOVER-rel.

A fuga és a felület teljes száradását követően impregnálja le azt valamelyik termékkel. Figyelem! A Fugázáskönnyítő használata után a KŐIMPREGNÁLÓ - Stone Protector NEM használható!

Kérdés esetén hívja a 70/606-30-66-os telefont.

Figyelem: A kezelendő felület nem lehet átforrósodva! Műemlék, vagy műemlék jellegű épülethez csak saját felelősségére használhatja.

Kezelési hőmérséklet: 10-30 oC.

A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést. Így számíthatjuk ki, pl. a kívánatos anyagmennyiséget.

Kiadósság:

1 m2 téglafelület, illetve jól szívó terméskőfelület kezelésére 0,25- 0,5 liter elegendő.

Klinker felületeknél az anyagszükséglet 1 m2-re: 0,1-0,2 liter.

Nagyon porózus terméskő (pl. tufa), illetve bontott téglák esetén az anyagszükséglet elérheti a 0,5-0,75 litert is.

 

A Fugázáskönnyítő használata

Biztonsági intézkedések:

A FUGÁZÁSKÖNNYÍTŐ - EASY POINTING lúgos és korrozív anyag. A termékkel való foglalkozás során gumikesztyűt és védőszemüveget kell használni!

Bőrre fröccsenés esetén bő vízzel azt le kell mosni. Ha a termék szembe jut, azonnal bő vízzel ki kell mosni, és orvost kell hívni a maró, korrozív hatása miatt. A FUGÁZÁSKÖNNYÍTŐ - EASY POINTING-gel nedvesedett, szennyeződött ruházatot azonnal le kell venni.

Bővebb instrukciókat a "Biztonsági adatlap"-ból olvashat, mely a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.

Rendelni itt tud: WEB-áruház

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések